(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem
Potřebné ingredience
Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl.
Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí
Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta
Postup přípravy
Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme šlehačku, která to pěkně zjemní. U žampónu v nálevu je postup stejný, akorát už nesolíme.
Knedlík: já dělám v pekárně, v pořádí jak je napsané dáme do pekárny na program těsto, po vykynutí dáme do osolené vroucí vody a vaříme cca1/2 hodinky.
Hovězí vývar dělám se slepičím bujónem, jelikož není pak tak ostrý a zbaští mi ho i děti. Přeji dobrou chuť
Knedlík: já dělám v pekárně, v pořádí jak je napsané dáme do pekárny na program těsto, po vykynutí dáme do osolené vroucí vody a vaříme cca1/2 hodinky.
Hovězí vývar dělám se slepičím bujónem, jelikož není pak tak ostrý a zbaští mi ho i děti. Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
22. 1. 2014, 10:56
jdu na to
matasek24
(upraveno)
22. 1. 2014, 8:25
tak sme omačku uvařila a je vyborná děkujeme za super receptik
monika84
(upraveno)
23. 7. 2009, 6:10
Ahoj Darino , jsem moc ráda, že můžu okomentovat receptík jako první . Omáčka je výborna , dělala jsem bez masa a dala masox místo vývaru a knedlíky jak by smet, jsou úžasné a to jsem je nedělala v domací pekárně, ale normálně zpracovala a nechala vykynout . Děkuji za bezva receptík Monika a a